Ευχαριστήριες επιστολές προς την εταιρεία ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε.

  Η διευθύντρια κυρία Σκλαβενίτη Δήμητρα και ο Σύλλογος Προσωπικού του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» εκφράζει τις εκ βαθέων ευχαριστίες του στην, εταιρεία  ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε. για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα χορηγίας οικιακής συσκευής για τον εξοπλισμό του εργαστηρίου μαγειρικής του σχολείου μας.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ- ΣΑΒΒΙΔΗΣ Α.Ε.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Ευχαριστίες για τη χορηγία παιδικών βιβλίων

Η διευθύντρια κυρία Σκλαβενίτη Δήμητρα και ο Σύλλογος Προσωπικού του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» εκφράζει τις εκ βαθέων ευχαριστίες του στην Έλλη Πιπερίδη, για την ευγενική της προσφορά παιδικών βιβλίων στο σχολείο μας. Το εν λόγω υλικό θεωρείται ιδιαιτέρως χρήσιμο για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την πολυεπίπεδη ανάπτυξη των μαθητών μας.

Εορτασμός 17 Νοέμβρη.

     

17N_16

       Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973 ήταν μια μαζική και δυναμική εκδήλωση της λαϊκής αντίθεσης στο καθεστώς της Χούντας των Συνταγματαρχών. Η εξέγερση ξεκίνησε στις 14 Νοεμβρίου 1973, με κατάληψη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών από φοιτητές και σπουδαστές που κλιμακώθηκε σχεδόν σε αντιχουντική εξέγερση και έληξε με αιματοχυσία το πρωί της 17 Νοεμβρίου, μετά από μια σειρά γεγονότων που ξεκίνησαν με την είσοδο άρματος μάχης στον χώρο του Πολυτεχνείου και την επαναφορά σε ισχύ του σχετικού στρατιωτικού νόμου που απαγόρευε συγκεντρώσεις και την κυκλοφορία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στο  πλαίσιο αυτής της μεγάλης εξέγερση το σχολείο μας πραγματοποίησε γιορτή προς τιμή του Πολυτεχνείου.

Γιορτή 28 Οκτωβρίου

Σαν σήμερα, πριν 77 χρόνια, η Ελλάδα είπε το ιστορικό “ΟΧΙ” στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Ιωάννη Μεταξά. Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940.  Έτσι, την  Παρασκευή, 27/10/2017, πραγματοποιήθηκε  στο σχολείο μας ο εορτασμός  για την επέτειο του “ΟΧΙ”. Οι μαθητές του σχολείου μας είπαν ποιήματα, τραγούδησαν και χόρεψαν. Επίσης, έγινε η παράδοση της σημαίας για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη μαθήτρια Τσαπαρίκου Εβελίνα, που αρίστευσε την περσινή χρονιά, από τη Διευθύντρια του σχολείου μας κ. Σκλαβενίτη Δήμητρα, και απονεμήθηκαν αριστεία και βραβεία στους μαθητές που  διακρίθηκαν. Τέλος, απονεμήθηκαν έπαινοι στους μαθητές που συμμετείχαν στην 4η πανελλήνια  αθλητική  σχολική ημέρα.