Πάρτυ γενεθλίων στο σχολείο μας

Σήμερα 30/3/2016 το εργαστήριο μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής δημιούργησε μια τούρτα έκπληξη προκειμένου να γιορτάσουμε τα γενέθλια μαθήτριας του σχολείου μας. Πλέον έχει γίνει θεσμός από το εργαστήριο να φτιάχνει τούρτες και να κάνει πάρτι για τους μαθητές που έχουν γενέθλια.

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΟΦΙΑ!

 

Εορτασμός της 25ης Μαρτίου 1821

  Την Πέμπτη  24 Μαρτίου 2016 γιορτάσαμε την Εθνική  μας εορτή. Η γιορτή ξεκίνησε με λόγο από την διευθύντρια μας κ. Σκλαβενίτη Δήμητρα και ακολούθησαν ποιήματα ,τραγούδια και θεατρικό από τους μαθητές τους σχολείου μας. Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς για την παρουσία τους καθώς και του συναδέλφους του σχολείου.

Πρόσκληση Εθνικής Εορτής 25η Μαρτίου

Ο σύλλογος διδασκόντων και οι μαθητές σας προσκαλούν την Πέμπτη 24/3/2016 στο Αμφιθέατρο του σχολείου μας και ώρα 09:30 να παρακολουθήσετε την γιορτή μας για τον εορτασμό της 25η Μαρτίου.

ΕΞΩΦΥΛΛΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΟΡΤΗΣ

Εκπαιδευτική Εκδρομή στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

12

Την Τρίτη 15/3/2016 ομάδα μαθητών του σχολείου μας  πραγματοποίησε εκπαιδευτική εκδρομή στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Οι μαθητές  μας παρακολούθησαν την προβολή που έχει θέμα την Αρχαία Αγορά των Αθηνών. Η προβολή έγινε στο θέατρο «Θόλος» του κέντρου Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος.

Η «Θόλος» είναι το νέο ημισφαιρικό «Θέατρο» Εικονικής Πραγματικότητας του Ιδρύματος, χωρητικότητας 132 ατόμων. Είναι ένα κτήριο υψηλής αρχιτεκτονικής, με μοναδική τεχνολογική υποδομή, το οποίο φιλοξενεί τις ψηφιακές συλλογές του ΙΜΕ.Η «Θόλος» μοιάζει με πλανητάριο στα φυσικά και μορφολογικά της χαρακτηριστικά. Ουσιαστικά όμως, το μόνο κοινό χαρακτηριστικό τους είναι το ημισφαιρικό σχήμα της επιφάνειας προβολής. Η σφαιρική εξωτερική μορφή της «Θόλου» παραπέμπει σε ένα ουράνιο σώμα που στροβιλίζεται. Πρόκειται για μια αίσθηση που αποδίδεται με την επεξεργασία των επιφανειών και την επιλογή των υλικών, όπως οι επάλληλοι δακτύλιοι που περιβάλλουν το εξωτερικό κέλυφός της και ο ειδικός φωτισμός που την αναδεικνύει κατά τη διάρκεια της νύχτας. H «Θόλος» γίνεται έτσι σύμβολο του «Ελληνικού Κόσμου» και χαρακτηρίζει την οδό Πειραιώς.Οι προβολές είναι διαδραστικές, ελεγχόμενες από το θεατή, και όχι στατικές. Πρόκειται για μια μοναδική εμπειρία εμβύθισης στον εικονικό κόσμο, που χαρακτηρίζεται από άμεση ανταπόκριση, ευελιξία, πρωτοτυπία και ζωντάνια.

13

Παναθηναϊκό Στάδιο συμμετοχή στο πρόγραμμα: Αγαπώ τον Αθλητισμό -Kids? Athletics.

Την Πέμπτη 10/3/2016 ομάδα μαθητών του σχολείου μας πραγματοποίησε προγραμματισμένη επίσκεψη στον χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου με την συνοδεία των καθηγητών τους και έλαβαν χώρα τα παρακάτω:
α) περιήγηση  στον χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου .
β)ξενάγηση στον χώρο του Παναθηναϊκού Σταδίου κάνοντας χρήση του συστήματος αυτόματης ξενάγησης, το οποίο τους δίνει την δυνατότητα να ακούσουν ένα πλούσιο εκπαιδευτικό και πληροφοριακό υλικό για την μακραίωνη ιστορία του Σταδίου με τον πλέον σύγχρονο τεχνολογικό τρόπο.
γ)  συμμετοχή των μαθητών μας στο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με διττό χαρακτήρα: επιμορφωτικό και αθλητικό ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές Σχολείων. Το πρόγραμμα Αγαπώ τον Αθλητισμό -Kids? Athletics.