Εκπαιδευτική επίσκεψη στους μύλους Παπαφίλη.

 

       Την Δευτέρα 26/11/2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στους μύλους  Παπαφίλη στο καλαμάκι Κορινθίας. Έλαβαν μέρος οι μαθητές του εργαστηρίου μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής με τους καθηγητές τους. Στόχος της επίσκεψης ήταν να έχουν μια βιωματική προσέγγιση σε  με τους χώρους και τα στάδια παραγωγής αλεύρου. Κατά την αποχώρηση  η βιομηχανία Παπαφίλη δώρισε στους  μαθητές μας καθώς και στο σχολείο μας ποικίλους τύπους αλεύρου.

Έκπαιδευτική επίσκεψη στη λαϊκή αγορά.

 

       Την Τετάρτη 21/11/2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επισκευή στη λαϊκή αγορά της περιοχής μας. έλαβαν μέρος οι μαθητές του εργαστηρίου μαγειρικής- ζαχαροπλαστικής με τους καθηγητές τους. Στόχος της επίσκεψης ήταν να έχουν μια βιωματική επαφή σε  πραγματικές συνθήκες στο χώρο της λαϊκής αγοράς και να γνωρίσουν-ξεχωρίζουν  από κοντά τα προϊόντα της λαϊκής αγοράς που βρίσκονται στη διάθεση των καταναλωτών.

Γιορτή 17 Νοέμβρη 2018.

 

     Μια όμορφη εκδήλωση αφιερωμένη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/11/2018 στο αμφιθέατρο του σχολείου μας. Όπως τονίστηκε και φέτος στη σχολική μας γιορτή , «το Πολυτεχνείο δεν τελείωσε τον Νοέμβρη του ’73. Μένει ζωντανό στον νου και στην καρδιά όχι μόνο όσων το έζησαν αλλά όλης της νεολαίας και του λαού. Το Πολυτεχνείο έχει οράματα και ιδανικά. Διδάσκει τη θυσία γι’ αυτά τα ιδανικά ενάντια στην αδιαφορία, την ηττοπάθεια, την υποταγή. Τα χαρακτηριστικά αυτά δεν εμπνέουν μόνο τους αγώνες αλλά και την τέχνη, πάντα ευαίσθητη στα προβλήματα του λαού. Οι μαθητές μας παρουσίασαν μια σειρά από ποιήματα τραγούδια και βιντεοπροβολή  τα γεγονότα της ημέρας εκείνης.

 

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη σοκολατοβιομηχανία «ΙΟΝ».

αρχείο λήψης

        Στις 5 Νοεμβρίου του 2018 τα τμήματα μαγειρικής ? ζαχαροπλαστικής του σχολείου μας επισκέφτηκαν τη σοκολατοβιομηχανία «ΙΟΝ» στο Ν. Φάληρο. Οι μαθητές μας ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας και ενημερώθηκαν για τα στάδια παρασκευής της σοκολάτας καθώς και για τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στην υγεία του καταναλωτή. Οι μαθητές είχαν την χαρά να γευτούν διάφορα προϊόντα της Ελληνικής Βιομηχανίας «ΙΟΝ». Κατά την αποχώρηση οι μαθητές μας έλαβαν αναμνηστικά δωράκια και αρκετές λιχουδιές.

ιον 1

“Αθλητικά Μονοπάτια Ευκινησίας”, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

     Την Τρίτη 30/10/2018   πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη ομάδας μαθητών του σχολείου μας     στο  Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος όπου συμμετείχε στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Αθλητικά Μονοπάτια Ευκινησίας».  Οι μαθητές μας έλαβαν μέρος σε παιγνιώδες ασκήσεις που είχαν σκοπό την ανάπτυξη   βασικών κινητικών δεξιοτήτων. Κατόπιν ακολούθησε περίπατος στο χώρο του     Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.