Εκπαιδευτική επίσκεψη στο “Γ. Αβέρωφ” και στην παιδική χαρά ΑΜΕΑ Παλαιό Φάληρο.

           Την Τετάρτη 29/5/2019 το σχολειό μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική  επίσκεψη  και στο πλωτό ναυτικό μουσείο «Γ. Αβέρωφ» και στην  παιδική χαρά ΑΜΕΑ στο παλαιό Φάληρο. Στο ναυτικό μουσείο οι μαθητές και οι συνοδοί καθηγητές  ξεναγήθηκαν από το πρόσω Πίκο του πλοίου  στους χώρους αυτού και θαύμασαν τα εκθέματα που είδαν. Κατόπιν ακολούθησε περίπατος μέχρι την παιδική χαρά ΑΜΕΑ παλαιού Φαλήρου όπου οι  μαθητές διασκέδασαν με τα διάφορα παιχνίδια.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο του Κεραμικού.

 

    Την Πέμπτη 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε εκδρομή ? περίπατος στην περιοχή του Θησείου ? Κεραμικού, δέκα μαθητές εκ των οποίων ένας σε αμαξίδιο ( συνοδευόμενος από τον κηδεμόνα του) και 5 εκπαιδευτική συν 1 ΕΕΒ επισκεφτήκαμε τον Αρχαιολογικό χώρο του Κεραμικού.

Το πρόγραμμα κύλισε ως εξής:

Η αναχώρηση από το σχολείο έγινε στις  09:45 με προορισμό το σταθμό ΗΣΑΠ του  Φαλήρου .

Στον Ηλεκτρικό σταθμό, οι μαθητές στα πλαίσια του προγράμματος «Απόκτηση δεξιοτήτων στη χρήση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς», προμηθεύτηκαν το εισιτήριο τους καταβάλλοντας το απαραίτητο χρηματικό ποσό στο αυτόματο μηχάνημα έκδοσης εισιτηρίων και έγινε η επιβίβαση στο τρένο του σταθμού Φαλήρου.

Αποβιβαστήκαμε στο σταθμό Θησείο κι από εκεί περπατήσαμε στον πεζόδρομο του Κεραμικού.  Επισκεφτήκαμε τον Αρχαιολογικό χώρο του Κεραμικού όπου περιηγηθήκαμε ανάμεσα στον εξωτερικό χώρο, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν πληροφορίες σχετικά με τον σπουδαίο αυτό χώρο , να θαυμάσουν το υπέροχο περιβάλλοντα χώρο καθώς και να συναντήσουν μικρές χελώνες.

Στην συνέχεια κάναμε στάση για να δροσιστούμε και να κολατσίσουμε κάναμε μια μικρή βόλτα γύρο από τον σταθμό του Θησείου και μετά μπήκαμε ξανά σταθμό ΗΣΑΠ  του Θησείου, αποβιβαστήκαμε στον σταθμό του Φαλήρου όπου μας περίμενε το σχολικό λεωφορείο και  επιστροφή στο σχολείο.

Εκπαιδευτικό αθλητικό πρόγραμμα στο χώρο του game project.

Την Πέμπτη 9/5/2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε εκπαιδευτική- αθλητική  επίσκεψη στο χώρο του  game project. Εκεί  μικροί και μεγάλοι με τις οδηγίες των υπεύθυνων του χώρου   συμμετείχαμε σε αθλητικές δράσεις- παιδαγωγικά παιχνίδια. Ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική εμπειρία για όλους μας.