Αποχαιρετιστήρια επιστολή

Καλό παράδεισο Κωνσταντίνε…

Βαθιά θλίψη σήμερα κι από εδώ και πέρα…

Κλαίνε για σένα σήμερα όλοι οι καθηγητές σου, για το χαμόγελο που μας χάριζες απλόχερα πάντα, για την αγνή ψυχή με την οποία κάθε φορά μας προσέγγιζες και στεκόσουν δίπλα στους φίλους σου και σε εμάς.

Κλαίνε για σένα σήμερα όλοι αυτοί που πορεύτηκες μαζί τους.

Είναι δύσκολο ακόμη και να σκεφτεί κανείς ότι θα πει το «τελευταίο αντίο» σε ένα παιδί. Αλλά, δυστυχώς, σήμερα αποχαιρετούμε τον Κωνσταντίνο μας και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε ιδιαίτερη θλίψη.

Αλλά τόσο πρόωρα όμως.  ΓΙΑΤΙ; 

Πάλεψες πολύ , αλλά έχασες την άνιση μάχη, έφυγες πολεμώντας τις επιπτώσεις του covid-19  ύστερα από 10 μέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ.

Ο Κωνσταντίνος ήταν μαζί μας – στο σχολείο – για μεγάλο χρονικό διάστημα και η απώλειά του μας στενοχωρεί. Η εικόνα που κρατάμε είναι εκείνη ενός ήρεμου αγοριού, με ένα χαμόγελο που φώτιζε το πρόσωπό του…

Όλοι έχουμε ιδιαίτερες αναμνήσεις από εκείνον και θα κρατήσουμε στην καρδιά μας αυτές τις αναμνήσεις και θα τον θυμόμαστε όπως θα του άρεσε να τον θυμόμαστε.

Το μόνο που μπορούμε να πιστέψουμε είναι ότι προσγειώθηκες στην γη για να ανθίσεις στον παράδεισο. Πάρε την πτήση, αγόρι μου. Πέτα ψηλά. Άνοιξε τα φτερά σου για τους Ουρανούς. Τώρα έχεις τα φτερά που πάντα ζητούσες. Πήγαινε σε εκείνη την ειρηνική κοιλάδα την οποία όλοι μια μέρα θα θέλαμε να γνωρίσουμε. Μέχρι τότε, η αύρα σου θα παραμένει στις καρδιές μας για πάντα.

Τώρα που η καλή σου ψυχή περνά από τον κόσμο αυτόν σε έναν άλλο, εκείνον τον μακρινό, ίσως η πορεία να είναι μοναχική. Να ξέρεις όμως ότι στην πορεία αυτή θα νιώθεις τη ζεστασιά που βγαίνει μέσα από τις καρδιές όλων που βρισκόμαστε εδώ, στο σχολείο σου και η ζεστασιά αυτή θα σε συντροφεύει πάντα.

Φεύγει από κοντά μας ένας πολύ αγαπητός μαθητής μας.

Μόνο που βιάστηκες να φύγεις Κωνσταντίνε, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά την πάντοτε επίκαιρη ρήση του Μένανδρου «ὃν οἱ θεοὶ φιλοῦσιν ἀποθνήσκει νέος» όποιον οι θεοί αγαπούν πεθαίνει νέος.

Είναι από τις φορές που ψηλώνει ο νους του ανθρώπου και διαπράττει ύβρη, θέτοντας το αδυσώπητο ερώτημα… ΓΙΑΤΙ;

Οι αγαθές ψυχές δεν φυλακίζονται σε αυτό τον κόσμο, οι αγαθές ψυχές μένουν για πάντα ελεύθερες.

Από τους Ουρανούς που θα βρίσκεται, θα χαρεί να δει όλους όσους αγαπούσε και τον αγαπούσαν – και θα τον αγαπούν για πάντα – να συνεχίσουν τους αγώνες τους για μια καλύτερη ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και να κάνουν τις δικές τους προσδοκίες πραγματικότητα. Ας προσπαθήσουμε, λοιπόν, για το καλύτερο σε ανάμνησή του…

Η Διευθύντρια του 2ου Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά «Άνοιξη» κ. Δήμητρα Σκλαβενίτη, ο Σύλλογος Διδασκόντων, το Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό και το Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια.

Στεκόμαστε στο πλευρό τους, όπως κάναμε και καθ’ όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του, τους στηρίζουμε και είμαστε στη διάθεσή τους με κάθε δυνατό τρόπο.

Κλείνοντας με τα λόγια της μητέρας του «ήταν ένας άγγελος και πάει να συναντήσει και άλλους αγγέλους εκεί που πάει», συντετριμμένοι, αποχαιρετούμε τον Ντίνο μας…

Καλό σου ταξίδι Κωνσταντίνε…

                                                                                                                   Η

         Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ                                           ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

του 2ου Ε.Ε.Ε.ΕΚ. ΠΕΙΡΑΙΑ «ΑΝΟΙΞΗ»               ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

Ευχαριστίες προς το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το σχολείο μας, σε μία προσπάθεια να καταστήσει πιο ελκυστικό και αποτελεσματικό το πρόγραμμα προς τους μαθητές, ζήτησε από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την προμήθεια υλικού για τον κήπο μας. Τα διάφορα φυτά (πορτοκαλιές, ελιές, συκιές, ροδιές, αρωματικά, καλλωπιστικά) και το χώμα που προμηθευτήκαμε αξιοποιήθηκαν σε όλο το χώρο του κήπου και βοήθησαν τόσο στο γνωστικό κομμάτι των παιδιών όσο και στην διαμόρφωση της αισθητικής εικόνας του κήπου μας. Εργαστήκαμε με βιωματικό τρόπο στο πεδίο αποκτώντας γνώσεις του τρόπου φύτευσης και της καλλιεργητικής φροντίδας των φυτών.  

Ευχαριστούμε για την άμεση και ευγενική ανταπόκριση καθώς τέτοιες ενέργειες πάντα βοηθούν στην αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διδασκαλίας. 

Ενημέρωση για τον Αγιασμό.

Αγαπητοί γονείς

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Προσωπικού σας εύχεται

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

«Σας ενημερώνουμε ότι ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιηθεί  στο αμφιθέατρο

       την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020 στις 12.30 π.μ.

με εκπροσώπους των εκπαιδευτικών και των μαθητών και στη συνέχεια ο ιερέας θα επισκεφθεί όλες τις αίθουσες της σχολικής μονάδας, όπου θα παρευρίσκονται οι λοιποί μαθητές και οι εκπαιδευτικοί. (Έγγραφο Φ1/115739/ΓΔ4/4-9-2020 του Υπουργείου Παιδείας)

  Οι γονείς/κηδεμόνες των νέων μαθητών θα προσέλθουν στις 11:00 π.μ. για ενημέρωση από την Διευθύντρια κα. Σκλαβενίτη Δήμητρα στο αμφιθέατρο του σχολείου σχετικά με την λειτουργία της σχολικής μονάδας.

Την ημέρα του Αγιασμού δεν πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών. Η έναρξη των υπαρχόντων δρομολογίων θα πραγματοποιηθεί από την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου  2020.

                                                   Εκ της Διευθύνσεως

Του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη»

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Εταιρεία Roche Hellas.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Με την παρούσα επιστολή η Διευθύντρια κα. Σκλαβενίτη Δήμητρα και ο Σύλλογος  Διδασκόντων  του 2ου Ε.Ε.Ε.ΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» θα ήθελαν  να   ευχαριστήσουν  εκ βάθους καρδίας την Εταιρεία  Roche Hellas, τον

κο. Παναγόπουλο Δημήτριο & τον κο. Καραβά Κοσμά  για την ευγενική τους πράξη  και την έμπρακτη στήριξή τους στο σχολείο μας προσφέροντας   μεγάλη ποσότητα φαγητών  (από catering) για την αποκριάτικη εκδήλωση του σχολείου μας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020.  Η συμμετοχή σας με την ανωτέρω  χορηγία ήταν ανεκτίμητη για την επιτυχία της αποκριάτικης εκδήλωσης

Κύριοι, η  απόφαση για την σημαντική αυτή χορηγία,  αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη των αρχών που σας διέπουν  αλλά και της προσπάθειας που καταβάλλετε προκειμένου να προσφέρετε με αξιοπρέπεια τις υπηρεσίες σας στους μαθητές των Ειδικών σχολείων και ενισχύει την προσπάθειά μας προκειμένου να υποστηρίξουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες με Αυτισμό και Νοητική Υστέρηση

Η ευαισθησία που επιδείξατε και η κοινωνική δράση σας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτή τη χρονική στιγμή δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας, με πολλαπλές αρνητικές επιδράσεις για τους μαθητές μας.

Σας γνωστοποιούμε ότι τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) υπάγονται στην κατηγορία των αυτοτελών Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στα οποία φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ηλικίας 13-22 ετών. Η διάρκεια φοίτησης είναι 6 – 8 χρόνια. Τα Ε.Ε.Ε.ΕΚ. και το προσωπικό τους υπάγονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη», φοιτούν  παιδιά με νοητική υστέρηση, Αυτισμό και σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες που τυχαίνουν των ωφελειών της ανάπτυξης εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Στο σχολείο μας λειτουργούν οι ειδικότητες: Μαγειρικής, Κεραμικής, Προεπαγγελματικών Δεξιοτήτων-Ανθοκομίας και Αυτόνομης διαβίωσης.

Σας ευχόμαστε δύναμη  και συνέχεια στο έργο σας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα αναρτήσουμε την απρόκλητη βοήθειά  σας, στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά ¨Ανοιξη¨

Η Διευθύντρια

Σκλαβενίτη Δήμητρα

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΜΟΥΣΑΔΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΜΟΥΣΑΔΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Με την παρούσα επιστολή η Διευθύντρια κα. Σκλαβενίτη Δήμητρα και ο Σύλλογος  Διδασκόντων  του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» θα ήθελαν  να   ευχαριστήσουν  εκ βάθους καρδίας τον κ. ΜΟΥΣΑΔΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ για την ευγενική του πράξη  και την έμπρακτη στήριξή του στο σχολείο μας προσφέροντας   οδοντιατρικό εξοπλισμό ο οποίος τοποθετήθηκε στο χώρο της Σχολικής Νοσηλεύτριας του σχολείου μας.

Ο παρεχόμενος εξοπλισμός συνέβαλε ώστε να γίνεται καθημερινά με βιωματικό τρόπο η εκπαίδευση στοματικής υγιεινής των μαθητών μας στο μεγάλο  πάγκο με ερμάρια και δύο  νιπτήρες με αποτέλεσμα την ανάπτυξη  ολοκληρωμένου προγράμματος για την Πρόληψη και Αγωγή Στοματικής Υγείας.

Επίσης η  οδοντιατρική καρέκλα που χορηγήθηκε, χρησιμοποιήθηκε από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά με  συχνές επισκέψεις στο σχολείο μας για τον στοματικό έλεγχο των μαθητών μας 

Σας γνωστοποιούμε ότι η προσομοίωση με χώρο οδοντιατρικού ιατρείου  συνέβαλε ώστε με την καθημερινή χρήση του χώρου, οι μαθητές μας  βαθμιαία να απευαισθητοποιούνται και να νιώθουν  άνετα σε χώρο του οδοντιατρείου.

Βασική επιδίωξη των παρεμβάσεων μέσω του πλαισίου των χορηγιών σας είναι η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας  και η ενεργοποίηση μαθητών πάνω στα θέματα στοματικής υγείας μέσο της διδασκαλίας της στοματικής υγιεινής, των συμβουλών  διατροφής και τον έλεγχο της οδοντιατρικής κατάστασης των μαθητών

 Κε.  ΜΟΥΣΑΔΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,  απόφαση για την σημαντική αυτή χορηγία,  αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη των αρχών που σας διέπουν  αλλά και της προσπάθειας που καταβάλλετε προκειμένου να προσφέρετε με αξιοπρέπεια τις υπηρεσίες σας στους μαθητές των Ειδικών σχολείων και ενισχύει την προσπάθειά μας προκειμένου να

υποστηρίξουμε την εκπαίδευση των μαθητών με Αυτισμό και Νοητική Υστέρηση δημιουργώντας προσομοίωση χώρων  στο  σχολείο μας,  προσφέροντας  και οικιακό εξοπλισμό (ένα σαλόνι) για το τμήμα της Αυτόνομης Διαβίωσης.

Η ευαισθησία που επιδείξατε και η κοινωνική δράση σας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτή τη χρονική στιγμή δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η κοινωνία μας με πολλαπλές αρνητικές επιδράσεις για τους μαθητές μας.

Σας γνωστοποιούμε ότι τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) υπάγονται στην κατηγορία των αυτοτελών Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στα οποία φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ηλικίας 13-22 ετών. Η διάρκεια φοίτησης είναι 6 – 8 χρόνια. Τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και το προσωπικό τους υπάγονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη», φοιτούν  παιδιά με νοητική υστέρηση, Αυτισμό και σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες που τυχαίνουν των ωφελειών της ανάπτυξης εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Στο σχολείο μας λειτουργούν οι ειδικότητες: Μαγειρικής, Κεραμικής, Προεπαγγελματικών Δεξιοτήτων-Ανθοκομίας και Αυτόνομης διαβίωσης.

Σας ευχόμαστε δύναμη  και συνέχεια στο έργο σας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα αναρτήσουμε την απρόκλητη βοήθειά  σας, στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά “Ανοιξη”

Η Διευθύντρια

Σκλαβενίτη Δήμητρα