ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ !

 

  Στην  εκπαιδευτική επίσκεψη  που πραγματοποίησε το σχολείο μας 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Η Άνοιξη» με τα τμήματα Μ1, Μ4, Μ5 & ΠΡΟ , στις 28 Μαρτίου 2019 και οργάνωσαν αφιερώνοντας  εξωδιδακτικό χρόνο οι συνοδοί καθηγητές: Μαρία Κότσιφα,  Μερεκούλιας Φώτης, ΡάγγοςΒάιος,  Κακωνάς Στάθης & Μαρία Τσακαράκη (ΕΒΠ),  οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να κοινωνήσουν πρωτόγνωρα βιώματα. Με σύμμαχο εαρινές καιρικές συνθήκες, ολάνθιστη φύση και ξεχωριστή ευκολία μετακίνησης  που μας εξασφάλισε το Γραφείο Γενικού Τουρισμού « HellenicTravel? προσεγγίσαμε τον προορισμό του προγράμματός μας, την πόλη της Καισαριανής. Στο πλαίσιο υλοποίησης εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο, Αθλητικές και πολιτιστικές συναντήσεις, όπου οι μαθητές με το βλέμμα στραμμένο στο αθλητισμό είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν να συναγωνισθούν και εντέλει να παίξουν και να απολαύσουν ομαδικά παιχνίδια επισταμένα από καταξιωμένους γνωστούς αθλητές, Μπακατσιά Ευθύμη, Ερατώ Αθανασίου και Ελευθερία Παλαιολόγου. Επόμενος προορισμός μας, το σκοπευτήριο της Καισαριανής.  Οι μαθητές  με ευγένεια, σεβασμό και υπομονή ξεναγήθηκαν από έμπειρες ξεναγούς/αθλήτριες, τις  Ερατούς Αθανασίου και Ελευθερίας Παλαιολόγου, για μία ώρα στο εσωτερικό του και εμπλουτίστηκαν με γνώσεις για την σπουδαιότητα του χώρου/μνημείου και για εκείνους που θυσιάστηκαν για την ελευθερία μας,  εσωτερικεύοντας κάτι που δύσκολα επιτυγχάνεται στην αίθουσα διδασκαλίας καθώς και στον αύλιο χώρο. Στην εποχή που  το στείρο εκπαιδευτικό σύστημα αφετέρου επιμένει να θεωρεί ¨σπαταλημένο και χαμένο¨ τον χρόνο εκείνο  που αφαιρείται από την παραδοσιακή διδασκαλία στην τάξη και την αυλή του σχολείου, οι ποιοτικά οργανωμένες σχολικές εκπαιδευτικές& αθλητικές συναντήσεις από εκπαιδευτικούς που, σεβόμενοι τους μαθητές, αγαπούν και τιμούν το λειτούργημά τους χωρίς την ευκολία της νοοτροπίας του περαστικού, θα αποτελούν εναλλακτική μορφή μάθησης και συνάμα  την αναγκαία και ικανή συνθήκη για ένα αναβαθμισμένο, ελκυστικό, μα πρωτίστως δημιουργικά ικανό Δημόσιο Ειδικό Σχολείο.

ΒάιοςΡάγγος, ΚαθηγητήςΦυσικής Αγωγής

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΚΗΠΟ.

IMG_20190403_094046 IMG_20190403_113517 IMG_20190403_113909 IMG_20190403_094726 IMG_20190403_101826   Στις 03/04/2019 το σχολείο μας πραγματοποίησε επίσκεψη στο Βοτανικό Κήπο στα πλαίσια του περιβαλλοντικού προγράμματος. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν. Παρακολούθησαν το πρόγραμμα παρουσίασης αρπακτικών πουλιών, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με σπάνια είδη. Επίσης ακολούθησε περίπατος στο χώρο των αρωματικών φυτών του κήπου, όπου οι μαθητές είδαν αρωματικά φυτά και δέντρα από όλη την Μεσόγειο. Περπάτησαν  σε δάσος μπαμπού και σε λίμνη καλυμμένη με πράσινο και πραγματικά ήταν κάτι πρωτόγνωρο. Ήταν μια μέρα που έφερε χαμόγελο στα πρόσωπα τους.

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ- ΣΚΥΛΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ.

   Την Τετάρτη 27/3/2019 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας απο την SART Elias μη κερδοσκοπική οργάνωση, δράση για τα αδέσποτα ζωα- σκύλους και οι μαθητές ενημερώθηκαν από τα μέλη της οργάνωσης για θέματα που αφορούν στα αδέσποτα και τους σκύλους θεραπείας και είχαν την δυνατότητα να αλληλεπιδράσουν με τα σκυλάκια θεραπείας που είχαν φέρει.

ΓΙΟΡΤΗ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2019.

   Την Παρασκευή 29/3/2019 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή για το εορτασμό της 25 Μαρτίου 1821. Η γιορτή ξεκίνησε με ομιλία της διευθύντριας κα. Σκλαβενίτη Δήμητρα και ύστερα ακολούθησαν ποιήματα, τραγούδια και παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές του σχολείου μας. Την γιορτή παρακολουθήσαν γονείς των μαθητών μας, οι εκπαιδευτικοί μας και ο σύμβουλος ειδικής αγωγής κο.  Μπαλαμώτης Γιώργος.