Πρόγραμμα αγωγής υγείας « Μαθαίνω να ψωνίζω».

Στα πλαίσια του μαθήματος της αυτόνομης διαβίωσης οι μαθητές  μέσα από εβδομαδιαίο πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται με την συνοδεία καθηγητών  ψωνίζουν τρόφιμα από κοντινό κατάστημα   με στόχο την σωστή επιλογή προϊόντων για μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και  άλλων ειδών τα οποία   μαθαίνουν να τα αγοράζουν και να  τα χρησιμοποιούν στην καθημερινή τους ζωή. Επίσης   βασικός στόχος του  προγράμματος είναι  η συνεργασία των μαθητών   όσο  και η επαφή τους  με  το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο του οποίου αποτελούν ισότιμα μέλη.

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές:

Λευκοφρύδης Ιωάννης

Γιαννουσάς  Ιάσονας

Φασλίου Ιωάννα.

 

Εκπαιδευτικοί που αναλαμβάνουν το πρόγραμμα:

Παπαδάκη Στυλιανή

Γιαννόπουλος  Χρυσοβαλάντης

Λεμπιδάκη  Ελένη

Κτενίδης   Βασίλης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Στο πλαίσιο της ατομικής υγιεινής το 2o Ε.Ε.Ε.Ε.Κ ΑΝΟΙΞΗ  πραγματοποιεί πρόγραμμα αγωγής υγείας με τίτλο “ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ  ΜΟΥ.  ΧΕΡΙΑ ΚΑΘΑΡΑ – ΔΟΝΤΙΑ ΓΕΡΑ.”

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν οι εξής μαθητές:

Ιωάννης Λευκοφρύδης

Κωσταντίνος  Μουσελές

Νικόλαος Χριστόπουλος

Ευάγγελος Μητροπίας

Στόχος του προγράμματος  είναι οι μαθητές να ενημερωθούν για την σπουδαιότητα της υγιεινής χεριών – στοματικής υγιεινής αλλά και για τους τρόπους προστασίας από την παρουσία των μικροβίων στην καθημερινή μας ζωή. Επίσης να βελτιωθούν στην διδασκαλία κινητικών δεξιοτήτων (πλύσιμο χεριών- δοντιών) που γίνεται στους χώρους υγιεινής του σχολείου.

Παράλληλα μέσα από το πρόγραμμα οι μαθητές  μαθαίνουν να  ψωνίζουν και να τρώνε σωστά από όλες τις ομάδες τροφίμων  βελτιώνοντας και εξασφαλίζοντας μια ισορροπημένη διατροφή  αλλάζοντας διατροφικές συνήθειες.

Κλείνοντας μέσα από εκπαιδευτικές-βιωματικές-καλλιτεχνικές δραστηριότητες οι μαθητές μαθαίνουν να συνεργάζονται εφαρμόζοντας υγιεινές συνήθειες αυτόνομης διαβίωσης στην καθημερινή τους ζωής.