Γιορτή 28 Οκτωβρίου 1940.

    28 Οκτωβρίου 1940. Ημέρα μνήμης και εθνικής υπερηφάνειας. Η Επέτειος του «Όχι» θυμίζει την άρνηση των Ελλήνων στις ιταλικές αξιώσεις. Είναι η ημέρα της επίδοσης του ιταλικού τελεσιγράφου και της άρνησης του Ιωάννη Μεταξά, με αποτέλεσμα την «είσοδο» της χώρας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και την έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου. Οι μαθητές και οι καθηγητές του σχολείου  μας  πραγματοποίησαν γιορτή για να τιμήσουν τους Ελληνες που έδωσαν τη ζωή τους στον πόλεμο αυτό. Το πρόγραμμα της γιορτή μας  περιελάμβανε ποιήματα, τραγούδια, χορούς και τη παράδοση παραλαβή της σημαίας για την επικείμενη  παρέλαση της 25 Μαρτίου.

 

Ευχαριστίες για τη χορηγία από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

images

    Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικού Προσωπικού  του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» θα ήθελαν  να  ευχαριστήσουν  εκ βάθους καρδίας το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την κυρία Χ. Μιγκίρου Αν. Προϊσταμένη Τμ. Κηποτεχνίας ΓΠΑ,  για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα χορηγίας διάφορα είδη φυτών  όπως αρωματικά, καλλωπιστικά, κηπευτικά, δενδρύλλια για την εκπαίδευση των μαθητών  του εργαστηριού ανθοκομίας. Η απόφαση για την σημαντική αυτή χορηγίας  προς το σχολείο μας, συνέβαλλε  στην εύρυθμη λειτουργία του σχολειού μας και στην  στήριξη των μαθητών μας που χρήζουν ιδιαίτερης εκπαίδευσης.

IMG_20181023_103503 IMG_20181023_104236

Ευχαριστίες για τη χορηγία οικιακού εξοπλισμού (ένα σαλόνι).

    Η Διευθύντρια κα. Σκλαβενίτη Δήμητρα και ο Σύλλογος  Διδασκόντων  του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» θα ήθελαν  να   ευχαριστήσουν  εκ βάθους καρδίας τον κ. ΜΟΥΣΑΔΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ για την ευγενική του πράξη  και την έμπρακτη στήριξή του στο σχολείο μας προσφέροντας   για το τμήμα της Αυτόνομης Διαβίωσης.

Ευχαριστίες για τη χορηγία εκπαιδευτικών παιχνιδιών.

    Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος  Διδασκόντων  του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» θα ήθελαν  να  ευχαριστήσουν  εκ βάθους καρδίας τον ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ  «ΙΡΙΔΑ»  για την ευγενική  πράξη  και την έμπρακτη στήριξή τους στο σχολείο μας με τη χορηγία τεσσάρων (4)   τεμαχίων εκπαιδευτικών παιχνιδιών για τους μαθητές μας.IMG_20181024_094550

IMG_20181024_094605

5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού,«ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ».

 

          Η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του ΥΠ.Π.Ε.Θ. στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού και της Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2018, που για φέτος έχει σύνθημα «ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ»,  θα πραγματοποιήσει οργανωμένες αθλητικές δράσεις, εντός και εκτός του σχολείου, προκειμένου να αποβάλλουν την αδράνεια και την υποκινητικότητα, οι οποίες αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Στα πλαίσια της ημέρας αυτής τη δευτέρα 1/10/2018 πραγματοποιήθηκαν αθλητικές δράσεις των ειδικών σχολείων  του δήμου Πειραιά σε γήπεδα των βοηθητικών εγκαταστάσεων του ΣΕΦ. Στη συνεχεία ακoλούθησε ψυχαγωγικό πρόγραμμα διασκέδασης των συμμετεχόντων από τον τραγουδιστή κ. Γιάννη Ζουγανέλη.