Ενημέρωση για την ανακύκλωση υλικών.

 

 OEA_logo_newGR

   Την Τετάρτη, 2/10/2019, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας από την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης ενημέρωση σχετικά με την ανακύκλωση των υλικών. Τα προγράμματα ενημέρωσης της ΟΕΑ αποσκοπούν στην:

 • ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και αυριανών πολιτών για ένα καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον
 • ενθάρρυνση για ενεργή συμμετοχή των ίδιων των παιδιών στη διαχείριση των αστικών αποβλήτων
 • ανάπτυξη δημιουργικής και κριτικής σκέψης σχετικά με τους τρόπους που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση και επίλυση του προβλήματος.

 

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου.

 

 

OXI-28-OKTOVRIOU

 

    Την Τρίτη, 29/10/2019, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας η γιορτή για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Οι μαθητές του σχολείου μας, σε συνεργασία με τους καθηγητές τους τραγούδησαν, είπαν ποιήματα και έκαναν αναφορές στα συμβάντα που έλαβαν δράση την περίοδο εκείνη. Επίσης, ορίστηκαν ο σημαιοφόρος και οι παραστάτες για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Δόθηκαν βραβεία και αριστεία στους μαθητές με τις καλύτερες σχολικές επιδόσεις αλλά και προσωπικής βελτίωσης της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Τη γιορτή παρακολούθησαν  γονείς των μαθητών μας.

2ο Αθλητικό Τουρνουά ΑμεΑ «WillPower 2019» στη Γλυφάδα.

4cd6a6_k

    Το διήμερο 23 & 24 Οκτωβρίου το σχολείο μας συμμετείχε σε Αθλητικό Τουρνουά για ΑμεΑ στα παρακάτω αθλήματα: Boccia, Bocce, Handball και Ο.T Tunnel στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας». Στο Τουρνουά  διαγωνίστηκαν ομάδες από του εξής 9 συλλόγους, φορείς και σχολεία ΑμεΑ και Ειδικής Αγωγής της Αττικής:

 • Κ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
 • Ίδρυμα «Μαρία Κόκκορη»
 • Πανελλήνιο Σωματείο ΑμεΑ «Ερμής»
 • Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ανάπηρων παιδιών και νέων με αναπηρία «Ευρυνόμη»
 • 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη»
 • 2ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
 • Ε.Π.Α.Π (Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά)
 • 28ο Δημοτικό Σχολείο Πειραιά
 • Σύλλογος ΑμεΑ Γλυφάδας «Εν πλω»

 

“ONE TEAM” Συμμετοχή σε πρόγραμμα που υλοποιείται από την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

      Την Τρίτη, 15/10/2019, ξεκίνησε το πρόγραμμα “ONE TEAM” που οργανώνει η ΚΑΕ  Ολυμπιακός και υλοποιείται με την υποστήριξη της EUROLEAGUE. Πραγματοποιείται εντός του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στις βοηθητικές εγκαταστάσεις. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις στον χώρο του ΣΕΦ, με αντικείμενο την καλαθοσφαίριση. Οι προπονήσεις έχουν σαν στόχο, μέσα από τις κινητικές δεξιότητες της καλαθοσφαίρισης, να βελτιώσουμε τις φυσικές ικανότητες των μαθητών, όπως ταχύτητα, αντοχή, δύναμη, ευλυγισία. Επίσης, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος  και της επικοινωνίας ? συνεργασίας με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και της αυτοπειθαρχίας, μέσα από την τήρηση των κανόνων του παιχνιδιού. Ο ελάχιστος αριθμός των προπονήσεων είναι 8, με την προοπτική να αυξηθούν ύστερα από πρόταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Οι συναντήσεις με τους μαθητές των συστεγαζόμενων Ειδικών Σχολείων από το «2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά Άνοιξη» και του «Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά» συνεχίζονται. Ωστόσο, η τελευταία προπόνηση ήταν ξεχωριστή, καθώς πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες των πρεσβευτών μας, Κώστα Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ!

Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού έβαλαν? δύσκολα στους νέους τους φίλους, καθώς τα παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει παρέα με τους βασικούς προπονητές του προγράμματος, Πέννυ Γιοβάνοβιτς και Νίκο Καμπούρη, απαιτούσαν αυτοσυγκέντρωση για άψογη εκτέλεση σε δύσκολους στόχους.

Άπαντες, ωστόσο, το διασκέδασαν με την ψυχή τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια ακόμα δυνατή προπόνηση!

     Στην προπόνηση της 4/12/2019 οι μαθητές μας πριν το πρώτο? τζάμπολ άπαντες έδεσαν σφιχτά τα One Team κορδόνια τους και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, στην προπόνηση που αποτέλεσε την έναρξη της εορταστικής εβδομάδας αγώνων προς τιμήν του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της EUROLEAGUE!

Το «δέσιμο» των μελών της ομάδας του ΟΝΕ Team είναι ξεχωριστό! Ωστόσο, στην τελευταία προπόνηση το κυριολεκτικό δέσιμο, αυτό των παπουτσιών όλων όσων συμμετέχουν, ήταν όντως μοναδικό!

Όπως πάντα, προπονητές και μαθητές το διασκέδασαν με την ψυχή τους αναζητώντας τον κρυμμένο θησαυρό, ένα παιχνίδι ασκήσεων που βοηθούν τόσο στην σωματική ενδυνάμωση, όσο και στην ενδυνάμωση της φιλίας, της ομαδικότητας και της αυτοπεποίθησης, μέσα από την κοινή προσπάθεια!

Την Τετάρτη 12/2/2020 πραγματοποιήθηκε νέα προπόνηση μετά από μια κουραστική, αλλά άκρως διασκεδαστική και διδακτική προπόνηση υπό τις οδηγίες των πρεσβευτών του Ολυμπιακού στο πρόγραμμα ONE Team της Ευρωλίγκας, Κώστα Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ, οι αθλητές μας έκοψαν την πρωτοχονιάτικη πίτα, παρουσία δύο ακόμη “ερυθρόλευκων”!

Ο λόγος για τους Μπράντον Πολ και Αντώνη Κόνιαρη, οι οποίοι είναι πλέον συχνοί… επισκέπτες στις προπονήσεις του ONE Team (μάλιστα ο Αμερικανός φόργουορντ είχε εκτελέσει στις γιορτές χρέη Άγιου Βασίλη!).

Όσον αφορά στον τυχερό που έπεσε το φλουρί, πήρε ως δώρο μια υπογεγραμμένη -από όλους τους παίκτες της ομάδας μας- φανέλα του Κώστα Παπανικολάου.

OneTeam Best Program: 2η θέση για τον Ολυμπιακό!

Μια ακόμη ξεχωριστή διάκριση για την ομάδα μας! Η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέκτησε το ασημένιο βραβείο για το OneTeam Best Program of 2019-20!

Αυτό είναι το δεύτερο βραβείο ONE TEAM που “μπαίνει” στην «ερυθρόλευκη» συλλογή, καθώς την δεύτερη θέση είχαμε κατακτήσει και τη σεζόν 2017-18.

Φέτος η οικογένεια του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague μεγάλωσε, καθώς η ΚΑΕ Ολυμπιακός «έτρεξε» -ακόμη και στο διάστημα της καραντίνας λόγω Covid-19- δύο συνεργασίες ταυτόχρονα: με τα κορίτσια από την ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ (με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΙΣΝ) και τα Ειδικά Σχολεία με μαθητές από το ΕΕΕΕΚ ΑΝΟΙΞΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και το ENEEΓYΛ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Πρεσβευτές του Ολυμπιακού στο ΟΝΕ ΤΕΑΜ είναι οι Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ και υπεύθυνοι του προγράμματος οι Πένυ Γιοβάνοβιτς και Νίκος Καμπούρης.

«Νιώθουμε εξαιρετικά τυχεροί που σε συνεργασία με την Ευρωλίγκα τρέχουμε ένα τόσο σημαντικό πρότζεκτ, στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες», δήλωσε η κα.Πένυ Γιοβάνοβιτς. Και συνέχισε: «Είναι τιμή μας που λαμβάνουμε ένα ακόμη βραβείο ως αναγνώριση της αξίας και της σημασίας του προγράμματος ΟΝΕ. Αντλούμε δύναμη από αυτό, αλλά και από την ανταπόκριση των αθλητών μας, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με αμείωτη ένταση. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύει η ανθρωπότητα».

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Αναντολού Εφές και την 3η η Ολίμπια Μιλάνο.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν!!!

Ευχαριστίες για τη χορηγία από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

images     Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος  Εκπαιδευτικού Προσωπικού  του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» θα ήθελαν  να  ευχαριστήσουν  εκ βάθους καρδίας το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την κυρία Χ. Μιγκίρου, Αν. Προϊσταμένη Τμ. Κηποτεχνίας ΓΠΑ,  για την άμεση ανταπόκρισή τους στο αίτημα χορηγίας διαφόρων ειδών φυτών, όπως αρωματικά, καλλωπιστικά, κηπευτικά, δενδρύλλια, για την εκπαίδευση των μαθητών  του εργαστηριού ανθοκομίας. Η απόφαση για τη σημαντική αυτή χορηγία  προς το σχολείο μας, συνέβαλε  στην εύρυθμη λειτουργία του σχολειού μας και στη στήριξη των μαθητών μας, που χρήζουν ιδιαίτερης εκπαίδευσης.

mail