“ONE TEAM” Συμμετοχή σε πρόγραμμα που υλοποιείται από την ΚΑΕ Ολυμπιακός.

      Την Τρίτη, 15/10/2019, ξεκίνησε το πρόγραμμα “ONE TEAM” που οργανώνει η ΚΑΕ  Ολυμπιακός και υλοποιείται με την υποστήριξη της EUROLEAGUE. Πραγματοποιείται εντός του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, στις βοηθητικές εγκαταστάσεις. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις στον χώρο του ΣΕΦ, με αντικείμενο την καλαθοσφαίριση. Οι προπονήσεις έχουν σαν στόχο, μέσα από τις κινητικές δεξιότητες της καλαθοσφαίρισης, να βελτιώσουμε τις φυσικές ικανότητες των μαθητών, όπως ταχύτητα, αντοχή, δύναμη, ευλυγισία. Επίσης, περιλαμβάνουν την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος  και της επικοινωνίας ? συνεργασίας με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας και της αυτοπειθαρχίας, μέσα από την τήρηση των κανόνων του παιχνιδιού. Ο ελάχιστος αριθμός των προπονήσεων είναι 8, με την προοπτική να αυξηθούν ύστερα από πρόταση της ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Οι συναντήσεις με τους μαθητές των συστεγαζόμενων Ειδικών Σχολείων από το «2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά Άνοιξη» και του «Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Πειραιά» συνεχίζονται. Ωστόσο, η τελευταία προπόνηση ήταν ξεχωριστή, καθώς πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες των πρεσβευτών μας, Κώστα Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ!

Οι δύο παίκτες του Ολυμπιακού έβαλαν? δύσκολα στους νέους τους φίλους, καθώς τα παιχνίδια που είχαν ετοιμάσει παρέα με τους βασικούς προπονητές του προγράμματος, Πέννυ Γιοβάνοβιτς και Νίκο Καμπούρη, απαιτούσαν αυτοσυγκέντρωση για άψογη εκτέλεση σε δύσκολους στόχους.

Άπαντες, ωστόσο, το διασκέδασαν με την ψυχή τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους για μια ακόμα δυνατή προπόνηση!

     Στην προπόνηση της 4/12/2019 οι μαθητές μας πριν το πρώτο? τζάμπολ άπαντες έδεσαν σφιχτά τα One Team κορδόνια τους και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, στην προπόνηση που αποτέλεσε την έναρξη της εορταστικής εβδομάδας αγώνων προς τιμήν του προγράμματος κοινωνικής ευθύνης της EUROLEAGUE!

Το «δέσιμο» των μελών της ομάδας του ΟΝΕ Team είναι ξεχωριστό! Ωστόσο, στην τελευταία προπόνηση το κυριολεκτικό δέσιμο, αυτό των παπουτσιών όλων όσων συμμετέχουν, ήταν όντως μοναδικό!

Όπως πάντα, προπονητές και μαθητές το διασκέδασαν με την ψυχή τους αναζητώντας τον κρυμμένο θησαυρό, ένα παιχνίδι ασκήσεων που βοηθούν τόσο στην σωματική ενδυνάμωση, όσο και στην ενδυνάμωση της φιλίας, της ομαδικότητας και της αυτοπεποίθησης, μέσα από την κοινή προσπάθεια!

Την Τετάρτη 12/2/2020 πραγματοποιήθηκε νέα προπόνηση μετά από μια κουραστική, αλλά άκρως διασκεδαστική και διδακτική προπόνηση υπό τις οδηγίες των πρεσβευτών του Ολυμπιακού στο πρόγραμμα ONE Team της Ευρωλίγκας, Κώστα Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ, οι αθλητές μας έκοψαν την πρωτοχονιάτικη πίτα, παρουσία δύο ακόμη “ερυθρόλευκων”!

Ο λόγος για τους Μπράντον Πολ και Αντώνη Κόνιαρη, οι οποίοι είναι πλέον συχνοί… επισκέπτες στις προπονήσεις του ONE Team (μάλιστα ο Αμερικανός φόργουορντ είχε εκτελέσει στις γιορτές χρέη Άγιου Βασίλη!).

Όσον αφορά στον τυχερό που έπεσε το φλουρί, πήρε ως δώρο μια υπογεγραμμένη -από όλους τους παίκτες της ομάδας μας- φανέλα του Κώστα Παπανικολάου.

OneTeam Best Program: 2η θέση για τον Ολυμπιακό!

Μια ακόμη ξεχωριστή διάκριση για την ομάδα μας! Η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατέκτησε το ασημένιο βραβείο για το OneTeam Best Program of 2019-20!

Αυτό είναι το δεύτερο βραβείο ONE TEAM που “μπαίνει” στην «ερυθρόλευκη» συλλογή, καθώς την δεύτερη θέση είχαμε κατακτήσει και τη σεζόν 2017-18.

Φέτος η οικογένεια του Προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της Euroleague μεγάλωσε, καθώς η ΚΑΕ Ολυμπιακός «έτρεξε» -ακόμη και στο διάστημα της καραντίνας λόγω Covid-19- δύο συνεργασίες ταυτόχρονα: με τα κορίτσια από την ΑΜΚΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΖΩΗΣ (με ιδρυτικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΙΣΝ) και τα Ειδικά Σχολεία με μαθητές από το ΕΕΕΕΚ ΑΝΟΙΞΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ και το ENEEΓYΛ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Πρεσβευτές του Ολυμπιακού στο ΟΝΕ ΤΕΑΜ είναι οι Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοφ και υπεύθυνοι του προγράμματος οι Πένυ Γιοβάνοβιτς και Νίκος Καμπούρης.

«Νιώθουμε εξαιρετικά τυχεροί που σε συνεργασία με την Ευρωλίγκα τρέχουμε ένα τόσο σημαντικό πρότζεκτ, στόχος του οποίου είναι να βοηθήσει τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες», δήλωσε η κα.Πένυ Γιοβάνοβιτς. Και συνέχισε: «Είναι τιμή μας που λαμβάνουμε ένα ακόμη βραβείο ως αναγνώριση της αξίας και της σημασίας του προγράμματος ΟΝΕ. Αντλούμε δύναμη από αυτό, αλλά και από την ανταπόκριση των αθλητών μας, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας με αμείωτη ένταση. Συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες μέρες που διανύει η ανθρωπότητα».

Την πρώτη θέση κατέκτησε η Αναντολού Εφές και την 3η η Ολίμπια Μιλάνο.

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις ομάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν!!!