Οδοντιατρικός έλεγχος μαθητών

ΔΡΑΣΗ Νο 5 ?  ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ-ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

  Με πρωτοβουλία της διευθύντριας κας Σκλαβενίτης Δήμητρας και της σχολικής νοσηλεύτριας  κας Κωνσταντινοπούλου Αθανασίας , του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πειραιά Άνοιξη, στα πλαίσια της υγειονομικής φροντίδας των μαθητών μας και σε συνεργασία με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά οργανώθηκε  οδοντιατρικός έλεγχος των μαθητών του σχολείου μας , εντός της σχολικής μονάδας, από το  κλιμάκιο της εταιρείας AIM και την οδοντίατρο κυρία  Τιτίκα Μαραγκού, μέλος του οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιά.  Στα πλαίσια της δράσης αυτής , προσήλθε στο χώρο του σχολείου μας , το  ειδικό φορτηγό από την εταιρεία AIM  με πλήρη οδοντιατρικό εξοπλισμό , όπου και εξετάσθηκαν  οι μαθητές .


Ευχαριστούμε θερμά τον οδοντιατρικό σύλλογο Πειραιά, το κλιμάκιο της ΑΙΜ  και την κυρία Τιτίκα Μαραγκού που αμέσως ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας.

ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Με πρωτοβουλία της Σχολικής νοσηλεύτριας του σχολείου μας κα. Κωνσταντινοπούλου Αθανασίας και της κας Σκλαβενίτη Δήμητρας, Διευθύντριας του 2ου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά Άνοιξη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου προβολή, του βίντεο «Το Μυστικό της Νίκης» .
«To Μυστικό της Νίκης» είναι μια ιστορία κινουμένων σχεδίων (3D animationvideo), με ελληνικούς χαρακτήρες, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ” του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Ηρωίδα της ταινίας είναι η Νίκη, μία μαθήτρια Δημοτικού την οποία επισκέπτεται στο σπίτι της ένας ‘φίλος’, όπως τον αποκαλούμε στην ιστορία, θέλοντας να τονίσουμε το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης έχουν δράστες πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον των γονιών προσθέτοντας ότι όταν ο «φίλος» προτείνει στο κοριτσάκι να το αγγίξει στο εσώρουχο, αυτό αρνείται γνωρίζοντας τον κανόνα.Τότε, ο ‘φίλος’ συρρικνώνεται και φεύγει και το κοριτσάκι δέχεται την επίσκεψη μιας νεράιδας, στην οποία αφηγείται ό,τι έχει συμβεί.
Στο τέλος της προβολής η Σχολική νοσηλεύτρια του σχολείου μας κα. Κωνσταντινοπούλου Αθανασία και η Διευθύντρια ανέλυσαν διεξοδικά όλο το βίντεο και ανέλυσαν στα παιδιά όλα τα μηνύματα που περνούν μέσα από αυτό.

Παρουσίαση 2 ΕΕΕΕΚ Πειραιά Άνοιξη

Πατώντας τον παρακάτω σύνδεσμο γίνεται μία ενημέρωση για το 2 ΕΕΕΕΚ Πειραιά Άνοιξη, προκειμένου οι υποψήφιοι γονείς – μαθητές να μας γνωρίσουν για τις νέες εγγραφές στο επόμενο σχολικό έτος:

https://drive.google.com/open?id=0BzEifluFcj6-VjIwcUI4Y0lWM2s

Ενημέρωση με θέμα την σεξουαλική διαπαιδαγώγησης ατόμων με αναπηρία

Την Παρασκευή 13/5/2016 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας ενημέρωση με θέμα την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ατόμων με αναπηρία. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν ήταν:

  • Διαπαιδαγώγηση της σεξουαλικότητας των ΑΜΕΑ.
  • Σεξουαλική εκπαίδευση ΑΜΕΑ.
  • Σεξουαλική ευαλωτότητα αναπήρων – πρόληψη και παρέμβαση.
  • Συζήτηση με τους γονείς ?εμπειρίες και προβληματισμοί σε θέματα σεξουαλικής συμπεριφοράς, μαθητών και μαθητριών ΣΜΕΑΕ.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλοίο Αβέρωφ και στο Τροκαντερό

Την Τετάρτη 11/5/2016 όλο το σχολείο πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλοίο Αβέρωφ και στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Τροκαντερό. Εκεί ομάδα  μαθητών – εκπαιδευτικών επισκέφτηκε και ξεναγήθηκε στους χώρους του πολεμικού πλοίου Αβέρωφ, στην συνέχεια έγινε περίπατος στην μαρίνα με τα πλοία και καταλήξαμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Τροκαντερό, όπου ακολούθησε παιχνίδι.