Καλοκαιρινή γιορτή

Την Παρασκευή 10/6/2016 πραγματοποιήθηκε η καλοκαιρινή γιορτή του σχολείου μας με τίτλο “Οινομαγειρείον η Άνοιξη”. Συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου μας τόσο στο θεατρικό κομμάτι όσο και στους χορούς. Την γιορτή την παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Πειραιά κ. Γαβρίλης καθώς και πλήθος κόσμου.

1ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης Αναζητώντας την ισοτιμία, διεκδικώντας τη συμμετοχή στο Γκάζι όλοι μαζί

Το σχολείο μας συμμετείχε στις 5 και 6 Ιουνίου 2016, στο Γκάζι,  το «1ο Φεστιβάλ Φορέων Ειδικής Εκπαίδευσης» το οποίο τελεί  υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και του Δήμου Αθηναίων.  Σκοπός του Φεστιβάλ, που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ελλάδα, είναι η προβολή και προώθηση των ζητημάτων που αφορούν στην Εκπαίδευση των Ατόμων με Αναπηρία στην Ελλάδα και την ενημέρωση του κοινού και της πολιτείας για θέματα αναπηρίας, όπως η προσβασιμότητα, καθώς και εργασιακά, κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα. Το σχολείο μας συμμετίχε με Θεματικό περίπτερό και ποστερ για ενημέρωση της κοινής γνώμης και προβολή του έργου του.

 festival

2ο Φεστιβάλ περιφέρειας Πειραιά για τα Ειδικά σχολεία

Την Παρασκευή 3/6/2016 η περιφέρεια Πειραιά πραγματοποίησε μία γιορτή στην οποία πήραν μέρος όλα τα ειδικά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το σχολείο μας συμμετείχε με όλους τους μαθητές του. Εκεί τα παιδιά μας χόρεψαν και έπαιξαν με τους ξυλοπόδαρους και τους κλόουν και γεύτικαν ποικιλία  γεύσεων παγωτών και χυμών.

Ο σύλλογος διδασκόντων και η διεύθυνση του σχολείου ευχαριστεί την Περιφέρεια Πειραιά για την αψογη οργανωση της εκδηλωσης