Εκδρομή στο Εθνικό Γυμναστήριο Αθηνών “ο Ι. Φωκιανός”.

Την Τρίτη 27/3/2018  πραγματοποιήθηκε  εκδρομή στο  εθνικό  γυμναστήριο Αθηνών  “ο Ι. Φωκιανός”. Εκεί οι μαθητές μας ανέπτυξαν αθλητικές δράσεις σε διάφορα αγωνίσματα όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο, χάντμπολ, κλασικό αθλητισμό από γυμναστές που  πραγματοποιούν την δράση αυτή. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ξενάγηση  Ζάππειο  Μέγαρο, και στον εθνικό κήπο.

Γιορτή 25 Μαρτίου για την Επανάσταση του 1821.

    Στις 25 Μαρτίου γιορτάζουμε την Επανάσταση του 1821 που έγινε εναντίον του τουρκικού ζυγού μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς. Στην ουσία αναφερόμαστε στην ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον των Οθωμανών με σκοπό την ίδρυση ανεξάρτητου κράτους, του ελληνικού κράτους που υπάρχει ακόμη και σήμερα. Η Επανάσταση, σε διπλωματικό επίπεδο, ξεκίνησε ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου του 1821 από την μακρινή Μολδοβλαχία (σημερινή Ρουμανία) από τον πρίγκηπα Αλέξανδρο Υψηλάντη. Στην Ελλάδα η εξέγερση ξεκίνησε από την Πελοπόννησο και γρήγορα εξαπλώθηκε στη Στερεά Ελλάδα κι από εκεί σε ολόκληρη τη χώρα.   Το σχολείο μας πραγματοποίησε  στις 23/3/2018 γιορτή  για το εορτασμό της ελληνικής επανάστασης.

Εκδρομή στην παιδική χαρά για ΑΜΕΑ του δήμου Αλίμου.

 Την Τρίτη, 20/3/2018, το σχολείο μας πραγματοποίησε εκδρομή στην παιδική χαρά για ΑΜΕΑ του δήμου Αλίμου. Οι μαθητές μας διασκέδασαν παίζοντας με τα παιχνίδια της παιδικής χαράς. Ομάδα μαθητών του σχολείου μας περπάτησε προς  το ίδρυμα  πολιτισμού Σταυρός Νιάρχος, όπου, σε ανοικτό χώρο, πέταξε χαρταετό. Τέλος, πραγματοποιήθηκε και πρόβα για την επερχόμενη παρέλαση της 25ης   Μαρτίου.

Πασχαλινές δημιουργίες Εργαστηρίου κεραμικής.

Το εργαστήριο Κεραμικής και οι μαθητές του, ετοίμασαν για φέτος το Πάσχα χειροποίητα φανταστικά σχέδια γεμάτα χρώμα και φαντασία για τις πασχαλινές λαμπάδες.

Κάθε μαθητής θα πάρει την δική του λαμπάδα και όλοι οι υπόλοιποι θα έχετε την ευκαιρία να περάσετε από τον χώρο του εργαστηρίου από τις 27-29 Μαρτίου στις ώρες λειτουργίας του σχολείου  και να διαλέξετε τις λαμπάδες σας.

Έχουμε φροντίσει για όλους, μικρούς – μεγάλους, νονούς –  νονές, κορίτσια και αγόρια!!!

Σας περιμένουμε με χαρά!!!