«ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΩΝ»

Στις 13 & 15 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές του 2ου Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Πειραιά «Άνοιξη» (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστηριακά σεμινάρια παρασκευής καφέ και εξυπηρέτησης πελατών στο φιλόξενο χώρο του Peek A Bloom.

Απώτερος σκοπός της δράσης ήταν η ενδυνάμωση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων των εφήβων και νεαρών ατόμων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μετέπειτα απασχόλησή τους στην αγορά εργασίας και την ένταξή τους στην κοινωνία όπου ανήκουν ως ανεξάρτητα και λειτουργικά μέλη. Η εργασία, η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητα είναι θεμελιώδες δικαίωμα όλων!

Ευχαριστούμε πολύ Peek A Bloomγια αυτή την ξεχωριστή εμπειρία.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ.

Την  Πέμπτη, 19/12/2019, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας η Χριστουγεννιάτικη γιορτή μας, με θέμα «Άγγελμα Χαράς». Η εκδήλωση περιελάμβανε μια μουσικοχορευτική παράσταση καθώς και παζάρι με  διάφορες κατασκευές από τα εργαστήρια του σχολείου μας. Επίσης, ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας μοίρασε στους μαθητές μας αναμνηστικά δώρα. Ευχαριστούμε όλους σας, που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Κοπή βασιλόπιτας 2020.

Την Πέμπτη, 16/1/2020, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας για το 2020. Το εργαστήριο μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής ανέλαβε να φτιάξει τη βασιλόπιτα. Η Διευθύντρια, κα. Σκλαβενίτη Δήμητρα, ύστερα από έναν σύντομο χαιρετισμό, καλωσόρισε τους μαθητές και ευχαρίστησε τους εκπαιδευτικούς της σχολικής μονάδας. Έπειτα, έδωσε ευχές για μια καλή και δημιουργική χρονιά και ξεκίνησε το κόψιμο της πίτας, το μοίρασμα δώρων στους μαθητές μας και μουσικό πάρτι.

Το Powerlifting στα Special Olympics.

Τα Special Olympics Hellas ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics International, το οποίο εδώ και μισό αιώνα εκτείνεται σε 192 προγράμματα ανά την Υφήλιο, έχοντας κεντρικό του στόχο την ένταξη ατόμων με νοητική αναπηρία μέσω του αθλητισμού. Είναι ένας αθλητικός και εκπαιδευτικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, ο οποίος στηρίζεται στον εθελοντισμό και προσφέρει τη δυνατότητα σε άτομα με νοητική αναπηρία, μέσω της προπόνησης και συμμετοχής σε Αγώνες, να αναπτυχθούν σωματικά, να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και να ενταχθούν στις καθημερινές δραστηριότητες. Η δράση των Special Olympics Hellas στηρίζεται σε εθελοντές. Οι Προπονητές των Special Olympics Hellas είναι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής με πολυετή εμπειρία ή/και εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή και πιστοποιημένοι από τη Διεθνή Επιτροπή Special Olympics. Τα Special Olympics Hellas προσφέρουν, σε ετήσια βάση, δυνατότητες προπόνησης σε 28 Ολυμπιακού τύπου αθλήματα (22 θερινά και 6 χειμερινά αθλήματα) ενώ κάθε χρόνο διοργανώνουν τοπικούς και περιφερειακούς αγώνες και κάθε δύο χρόνια Πανελλήνιους Αγώνες με ελάχιστη συμμετοχή 700 αθλητών, 300 προπονητών και 300 εθελοντών. Tο άθλημα του Powerlifting καθιερώθηκε στα Special Olympics το 1983 και έχει ως στόχο ο αθλητής να σηκώσει περισσότερα βάρη από τους υπόλοιπους αθλητές χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες κινήσεις.

 Το Powerlifting στα Special Olympics σημαίνει πολλά περισσότερα από τις δυναμικές άρσεις (deadlift), τα βαθιά καθίσματα (squat) ή τις πιέσεις στον πάγκο (bench press). Σημαίνει προσπάθεια, επιμονή και η αφοσίωση. Η κατάρτιση, η αποφασιστικότητα και η συμπεριφορά είναι αυτές που καθορίζουν την ισορροπία μεταξύ επιτυχημένης και αποτυχημένης προσπάθειας.

Το Powerlifting διεξάγεται σε μία υπερυψωμένη πλατφόρμα διαστάσεων 10μ x 10μ x 1μ και περιλαμβάνει τα παρακάτω αγωνίσματα:

  • Βαθύ κάθισμα
  • Πίεση πάγκου
  • Δυναμική άρση
  • Συνδυασμός (πίεση πάγκου και δυναμική άρση)  
  • Συνδυασμός (βαθύ κάθισμα, πίεση πάγκου και δυναμική άρση).

Οι αθλητές κατηγοριοποιούνται με βάση το φύλο, την ηλικία, την ικανότητα και το σωματικό βάρος και δεν μπορούν να είναι μικρότεροι των δεκατεσσάρων (14) ετών.

Σήμερα, 17/11/2020, στο σχολείο μας έγινε παρουσίαση του αθλήματος Powerlifting με βιντεοπροβολή και βιωματική εξάσκηση.