Αποκριάτικη εκδήλωση.

  Την Παρασκευή,  16/02/2018, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας αποκριάτικη γιορτή, την οποία χαρακτήρισαν το κέφι και η γιορτινή διάθεση των μαθητών. Οι μαθητές μας ντύθηκαν μασκαράδες, χόρεψαν, τραγούδησαν, γέλασαν και πέρασαν πολύ όμορφα, όλοι μαζί!

   Σημαντική για την επιτυχία της εκδήλωσης ήταν η προσφορά του Δήμου Πειραιά σε καπέλα, μάσκες, σερπαντίνες, κρουασάν και χυμούς, αλλά και σε χαρταετούς, για τον επερχόμενο εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας. Με χαρά και τιμή υποδεχτήκαμε στο σχολείο μας τους εκπροσώπους του Δήμου Πειραιά, κο Χρήστο Αγραπίδη, Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών,  κο Αλέξανδρο Αργουδέλη, Αντιδήμαρχο Πειραιά, και κο Μάκη Αγγελετάκη, Σύμβουλο του Δημάρχου σε θέματα Παιδείας. Η γιορτή μας έκλεισε με τη συμμετοχή διασκεδαστή – κλόουν, για την παρουσία του οποίου φρόντισε επίσης ο Δήμος Πειραιά και τα κόλπα του οποίου ενθουσίασαν τους μαθητές μας! Ευχαριστούμε τον Δήμο Πειραιά, που για ακόμη μία φορά ήταν στο πλευρό μας.

  Είμαστε σίγουροι ότι, με τη συνδρομή του Δήμου Πειραιά, θα συνεχίσουμε να μοιραζόμαστε πολλές όμορφες στιγμές!

Τσικνοπέμπτη 2018.

   Ευχαριστούμε θερμά τον Δήμαρχο Πειραιά, κύριο Ιωάννη Mώραλη, ο οποίος τίμησε το σχολείο μας με την παρουσία του την Τσικνοπέμπτη, 08/02/2018, και με τη στήριξη του οποίου τηρήθηκε το έθιμο της ημέρας.  Οι μαθητές απόλαυσαν σουβλάκια και αναψυκτικά, ευγενική προσφορά του Δημάρχου, ο οποίος φρόντισε για την προμήθεια μεγάλης ποσότητας των τροφίμων αυτών. Xάρη στη συνδρομή του κυρίου Μώραλη, η τήρηση του εθίμου και η γιορτή μας στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, όπως φάνηκε στα χαμόγελα των μαθητών μας!

  Επίσης, οι μαθητές των εργαστηρίων Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής παρασκεύασαν διάφορες σαλάτες, που συνόδευσαν το γεύμα όλων των μαθητών του σχολείου.

Ευχαριστίες για τη χορηγία από την εταιρία Melissa – ΚΙΚΙΖΑΣ.

201605160943309660

Η Διευθύντρια κυρία Σκλαβενίτη Δήμητρα και ο Σύλλογος Προσωπικού του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» εκφράζουν τις εκ βαθέων ευχαριστίες τους στην εταιρία  Melissa – ΚΙΚΙΖΑΣ για την ευγενική της προσφορά σε υλικά (διάφορα είδη ζυμαρικών) για το Εργαστήριο Μαγειρικής – Ζαχαροπλαστικής στο σχολείο μας. Το εν λόγω υλικό θεωρείται ιδιαιτέρως χρήσιμο για την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας και την πολυεπίπεδη ανάπτυξη των μαθητών μας.

images

Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος.

     Την Τέταρτη 31/1/2018 πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος. Οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν  τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μουσείου  όπου πραγματοποιούνται στους χώρους της μόνιμης έκθεσης και απευθύνονται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στόχοι των εκπαιδευτικών αυτών προγραμμάτων είναι:

  1. Να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με την ναυτική παράδοση και ιστορία και να μελετήσουν τη δημιουργία, ανάπτυξη και εξέλιξη της ελληνικής ναυτιλίας  σε συνάρτηση με τις κοινωνικές, οικονομικές και τεχνολογικές παραμέτρους.
  2. Να κατανοήσουν και να ερμηνεύσουν τις ναυτικές δραστηριότητες του ανθρώπου από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.
  3. Να συνειδητοποιήσουν τη σημασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και την ανάγκη προστασίας του για την ισορροπία του οικολογικού συστήματος.

Κατόπιν ακολούθησε περίπατος  και επίσκεψη σε αναψυκτήριο  για ξεκούραση  σε μαγαζί της περιοχής.