Γιορτή 17 Νοέμβρη

          Την Πέμπτη 1711/2016 πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου μας γιορτή για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Οι μαθητές μας τραγούδησαν  είπαν ποιήματα και έγινε προβολή ντοκουμέντων σχετικά με την γιορτή. Την γιορτή παρακολούθησαν  γονείς και φίλοι των παιδιών.

Μαθητικές εκλογές 2016-17

Την Πέμπτη  12/11/2016 πραγματοποιήθηκαν οι διαδικασίες επιλογής σχολικού μαθητικού συμβουλίου.

Πιο συγκεκριμένα:

Παρόντες: 37

Ψήφισαν:37  μαθητές

Άκυρα: 0

Λευκά: 18

‘Εγκυρα: 19

Με βάση τα αποτελέσματα:

Πρόεδρος: Τσαπαρίκου Εβελίνα

Αντιπρόεδρος: Χάλαρη Σοφία

Γραμματέας : Κιουλιανή Νικολέτα

Ταμίας: Παύλου Μαρία

Αναπλ. Γραμματέας :Μπεκιάρης Χρήστος

Μέλη:  Χαρμπή Μαγδαληνή

Ζέρβας Γιώργος

Κάλμι Ντενίσα

 

Επίσκεψη και ξενάγηση στο ΟΑΚΑ.

                   Την Τρίτη 8/11/2016 μαθητές του σχολείου μας υπό την συνοδεία καθηγητών τους πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ΟΑΚΑ. Εκεί  οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο στου κεντρικού γηπέδου στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησαν ένα dvd με μία σύντομη ιστορική αναφορά του γηπέδου του ΟΑΚΑ  σχετικά με τις διοργανώσεις που έχει φιλοξενήσει το γήπεδο από το 1980 εως και σήμερα. Έπειτα ακολούθησε επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο mall.

Εκδρομή στο πλανητάριο

     Την Τρίτη 1/11/2016 ομάδα μαθητών του σχολείου μας  υπό τη συνοδεία των καθηγητών τους πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Πλανητάριο και ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος.

Στο Πλανητάριο  παρακολουθήσαν την παράσταση, με τίτλο: Στα Μονοπάτια των Άστρων.

(περιγραφή)

Κάθε βράδυ, όταν ο ουρανός έχει ξαστεριά, τα πάντα μοιάζουν γαλήνια και ειρηνικά. Κι όμως, το τι βλέπουμε εκεί πάνω δεν είναι παρά μια καλοστημένη απάτη! Γιατί στα μονοπάτια των άστρων του Γαλαξία μας, δεν θα βρούμε έναν ήρεμο και αναλλοίωτο κόσμο, αλλά αντίθετα τις συχνά βίαιες φυσικές διεργασίες μιας αέναης γένεσης και καταστροφής. Πραγματικά, χάρη στην πρόοδο της αστρονομικής έρευνας και της διαστημικής επιστήμης, χάρη στην εξέλιξη των οργάνων και εργαστηρίων που διαθέτουμε, οι θαυμαστοί, παράξενοι κόσμοι του Γαλαξία μας παρελαύνουν μπροστά στα έκθαμβα μάτια μας.

Έπειτα ακολούθησε περίπατος στο ίδρυμα  Σταύρος Νιάρχος.

 

Παρασκευή φαγητού.

    Τη Δευτέρα 31/10/2016 οι μαθητές του εργαστηρίου μαγειρικής ασχολήθηκαν με την παρασκευή φαγητού <<Μπριάμ>>. Είδαν  και εργάστηκαν με τους καθηγητές σε όλα τα  στάδια  παρασκευής του φαγητού και στο τέλος γεύτηκαν τα αποτελέσματα του έργου τους.

Καλή μας όρεξη!