ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΜΟΥΣΑΔΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ κ. ΜΟΥΣΑΔΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

Με την παρούσα επιστολή η Διευθύντρια κα. Σκλαβενίτη Δήμητρα και ο Σύλλογος  Διδασκόντων  του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη» θα ήθελαν  να   ευχαριστήσουν  εκ βάθους καρδίας τον κ. ΜΟΥΣΑΔΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ για την ευγενική του πράξη  και την έμπρακτη στήριξή του στο σχολείο μας προσφέροντας   οδοντιατρικό εξοπλισμό ο οποίος τοποθετήθηκε στο χώρο της Σχολικής Νοσηλεύτριας του σχολείου μας.

Ο παρεχόμενος εξοπλισμός συνέβαλε ώστε να γίνεται καθημερινά με βιωματικό τρόπο η εκπαίδευση στοματικής υγιεινής των μαθητών μας στο μεγάλο  πάγκο με ερμάρια και δύο  νιπτήρες με αποτέλεσμα την ανάπτυξη  ολοκληρωμένου προγράμματος για την Πρόληψη και Αγωγή Στοματικής Υγείας.

Επίσης η  οδοντιατρική καρέκλα που χορηγήθηκε, χρησιμοποιήθηκε από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιά με  συχνές επισκέψεις στο σχολείο μας για τον στοματικό έλεγχο των μαθητών μας 

Σας γνωστοποιούμε ότι η προσομοίωση με χώρο οδοντιατρικού ιατρείου  συνέβαλε ώστε με την καθημερινή χρήση του χώρου, οι μαθητές μας  βαθμιαία να απευαισθητοποιούνται και να νιώθουν  άνετα σε χώρο του οδοντιατρείου.

Βασική επιδίωξη των παρεμβάσεων μέσω του πλαισίου των χορηγιών σας είναι η μεγιστοποίηση της αποτελεσματικότητας  και η ενεργοποίηση μαθητών πάνω στα θέματα στοματικής υγείας μέσο της διδασκαλίας της στοματικής υγιεινής, των συμβουλών  διατροφής και τον έλεγχο της οδοντιατρικής κατάστασης των μαθητών

 Κε.  ΜΟΥΣΑΔΑΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ,  απόφαση για την σημαντική αυτή χορηγία,  αποτελεί μια ακόμη έμπρακτη απόδειξη των αρχών που σας διέπουν  αλλά και της προσπάθειας που καταβάλλετε προκειμένου να προσφέρετε με αξιοπρέπεια τις υπηρεσίες σας στους μαθητές των Ειδικών σχολείων και ενισχύει την προσπάθειά μας προκειμένου να

υποστηρίξουμε την εκπαίδευση των μαθητών με Αυτισμό και Νοητική Υστέρηση δημιουργώντας προσομοίωση χώρων  στο  σχολείο μας,  προσφέροντας  και οικιακό εξοπλισμό (ένα σαλόνι) για το τμήμα της Αυτόνομης Διαβίωσης.

Η ευαισθησία που επιδείξατε και η κοινωνική δράση σας αποκτά ιδιαίτερη σημασία αυτή τη χρονική στιγμή δεδομένης της δυσχερούς οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η κοινωνία μας με πολλαπλές αρνητικές επιδράσεις για τους μαθητές μας.

Σας γνωστοποιούμε ότι τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) υπάγονται στην κατηγορία των αυτοτελών Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, στα οποία φοιτούν μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, ηλικίας 13-22 ετών. Η διάρκεια φοίτησης είναι 6 – 8 χρόνια. Τα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ και το προσωπικό τους υπάγονται στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πειραιά «Άνοιξη», φοιτούν  παιδιά με νοητική υστέρηση, Αυτισμό και σοβαρές μαθησιακές δυσκολίες που τυχαίνουν των ωφελειών της ανάπτυξης εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων μέσα στο σχολικό περιβάλλον.

Στο σχολείο μας λειτουργούν οι ειδικότητες: Μαγειρικής, Κεραμικής, Προεπαγγελματικών Δεξιοτήτων-Ανθοκομίας και Αυτόνομης διαβίωσης.

Σας ευχόμαστε δύναμη  και συνέχεια στο έργο σας.

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι θα αναρτήσουμε την απρόκλητη βοήθειά  σας, στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικού Προσωπικού του 2ου ΕΕΕΕΚ Πειραιά “Ανοιξη”

Η Διευθύντρια

Σκλαβενίτη Δήμητρα