ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ

Την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου  2017, το σχολείο μας με δεκαέξι μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  του,  είχε την δυνατότητα να επισκεφτεί  το «Εργαστήρι  Κεραμικής» στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Στον πολύ όμορφο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο τους, οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό προγράμματα που ήταν προσαρμοσμένο πάνω στις δεξιότητες τους  βασισμένο στην αρχή της βιωματικότητας. Στην αρχή μας έγινε μία παρουσίαση που είχε στόχο να γνωρίσουν την αρχαία τέχνη της κεραμικής. Μας έγινε επίδειξη από τον αγγειοπλάστη δημιουργίας παραδοσιακού κεραμικού αντικειμένου στον τροχό.     Στην συνέχεια παρακολουθήσαμε κουκλοθέατρο βασισμένο στο παραμύθι «Το γλυκό ψωμί» και προσαρμοσμένο στο επάγγελμα του αγγελόπλαστη.

Τέλος όλοι οι μαθητές αλλά και όσοι από τους εκπαιδευτικούς ήθελαν δημιούργησαν μικρές αποκριάτικες μάσκες με την βοήθεια και καθοδηγήσει του προσωπικού.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος το προσωπικό είχε την καλοσύνη να μας δωρίσει δύο καλούπια, τα αντικείμενα που έφτιαξαν στον τροχό κατά την επίδειξη καθώς και τις μάσκες ? δημιουργίες των μαθητών μας.