Συνταγή τούρτας

23/01/2017

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

 ΥΛΙΚΑ

  • 175γρ. αλεύρι
  • 175γρ. ζάχαρη
  • 175γρ. βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γλ. baking powder
  • 1 βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder , προσθέτουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια, τη ζάχαρη , τα αυγά , τη βανίλια και τα χτυπάμε όλα μαζί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν και να γίνουν ένα ημίρρευστο μείγμα.

Τοποθετούμε το μείγμα σε ταψί που έχουμε στρώσει και βουτυρώσει λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Για τη γέμιση κρέμα Πατισερί

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 λίτρο γάλα
  • 270 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. Corn flower
  • 6 κρόκους
  • 100 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη .
  • Διαλύουμε το corn flower  σε λίγο κρύο γάλα
  • Προσθέτουμε το corn flower στο γάλα
  • Αφού πήξει η κρέμα αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Προσθέτουμε το βούτυρο τη βανίλια και τους κρόκους

Επικαλύπτουμε με σαντιγί .