ΠΡΟΛΗΨΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ

Με πρωτοβουλία της Σχολικής νοσηλεύτριας του σχολείου μας κα. Κωνσταντινοπούλου Αθανασίας και της κας Σκλαβενίτη Δήμητρας, Διευθύντριας του 2ου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Πειραιά Άνοιξη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 18 Μαΐου προβολή, του βίντεο «Το Μυστικό της Νίκης» .
«To Μυστικό της Νίκης» είναι μια ιστορία κινουμένων σχεδίων (3D animationvideo), με ελληνικούς χαρακτήρες, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο της καμπάνιας “ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ” του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.
Ηρωίδα της ταινίας είναι η Νίκη, μία μαθήτρια Δημοτικού την οποία επισκέπτεται στο σπίτι της ένας ‘φίλος’, όπως τον αποκαλούμε στην ιστορία, θέλοντας να τονίσουμε το γεγονός ότι τα περισσότερα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης έχουν δράστες πρόσωπα από το φιλικό περιβάλλον των γονιών προσθέτοντας ότι όταν ο «φίλος» προτείνει στο κοριτσάκι να το αγγίξει στο εσώρουχο, αυτό αρνείται γνωρίζοντας τον κανόνα.Τότε, ο ‘φίλος’ συρρικνώνεται και φεύγει και το κοριτσάκι δέχεται την επίσκεψη μιας νεράιδας, στην οποία αφηγείται ό,τι έχει συμβεί.
Στο τέλος της προβολής η Σχολική νοσηλεύτρια του σχολείου μας κα. Κωνσταντινοπούλου Αθανασία και η Διευθύντρια ανέλυσαν διεξοδικά όλο το βίντεο και ανέλυσαν στα παιδιά όλα τα μηνύματα που περνούν μέσα από αυτό.